Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

Menu Przedszkole Mały Europejczyk

(16.05-20.05.22)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Twarożek z rzodkiewką (wyrób własny) (ser biały, rzodkiewka), warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Ziemniaczana z warzywami (zabielana) (7)

 

Danie główne: Makaron w sosie napoli (pomidory, papryka, włoszczyzna, przyprawy) z tartym serem, kompot (1,3)

LUB

Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata owocowa (1,7)

 

Wtorek

Śniadanie:

Chałka maślana, miód, masło, kakao, owoc (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (marchewka, pietruszka, seler) (niezabielany) (1,9)

 

Danie główne: Kotlecik schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki

(na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3,7)

LUB

Potrawka z kurczaka z warzywami (kalafior, marchewka, brokuł), ryż (na sypko), kompot (1,7)

Podwieczorek:

Mus bananowo-jabłkowy (wyrób własny) (150g), ciasteczko owsiane (1,3)

 

Środa

Śniadanie:

Szynka drobiowa, ser biały – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb zwykły, herbata czarna z cytryną (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z buraka (zabielany) z jajkiem (1/2szt) (3,7)

 

Danie główne: Knedle ze śliwkami, masłem i cukrem, kompot (1,3,7)

LUB

Morszczuk w panierce z sezamem, ziemniaki, ogórek kiszony (krojony w kostkę), kompot (4,1,3,11)

Podwieczorek:

Mix owoców, herbatniki wielozbożowe (1,3)

 

Czwartek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), bułka grahamka – mini, masło, herbata owocowa, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7,9)

 

Danie główne: Bitka wieprzowa w sosie, ziemniaki, buraki, kompot (1,7)

LUB

Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)

 

 

 

 

 

 

 

Piątek

Śniadanie:

Ser żółty - plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Krem koperkowo-kalafiorowy z grzankami (zabielana) (1,7)

 

Danie główne: Jajko sadzone ze szczypiorkiem, ziemniaki, mizeria, kompot (3,7)

LUB

Pierogi ruskie z masłem i cebulką, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Kasza manna na mleku z owocami (1,7)

 

 

 

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.