Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

Menu Mały Europejczyk
(07.06-11.06.21)

Poniedziałek
Śniadanie:
Płatki miodowe na mleku, dżem wieloowocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata owocowa, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Jarzynowa na wywarze drobiowym z kaszą manną (zabielana) (7)
Danie główne: Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Domowa nutella (wyrób własny), wafle kukurydziane (-)

Wtorek
Śniadanie:
Parówka drobiowa na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, masło, chleb kukurydziany,
herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i grzankami (na maśle) (zabielany) (7,1)
Danie główne: Pieczony dramstik z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z białej młodej kapusty, kompot (7)
Podwieczorek:
Koktajl malinowy na bazie jogurtu naturalnego (wyrób własny) (maliny, jogurt naturalny), pałeczki kukurydziane (7)

Środa
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, masło, papryka czerwona, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół na wywarze drobiowym z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7)
Danie główne: Naleśniki z białym serem i brzoskwinią, kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Sałatka wiosenna z mozzarellą i sosem vinegret (sałata lodowa, mozzarella, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona) (wyrób własny), pieczywo chrupkie (1,7)

Czwartek
Śniadanie:
Ser żółty - plastry, szynka drobiowa, masło, ogórek zielony, bułka grahamka – mini, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Barszcz biały na swojskim zakwasie z ziemniakami i jajkiem (zabielany) (1,3,7)
Danie główne: Spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa, pomidory, papryka, włoszczyzna, przyprawy), kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek:
Serek Darek, herbatniki maślane, owoc (1,3,7)

Piątek
Śniadanie:
Jajko gotowane, pasztet wieprzowy, masło, pomidor, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,3,7)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa na wywarze drobiowym z ryżem i zieloną pietruszką (zabielana) (7)
Danie główne: Kotlet jaglano-rybny z sosem koperkowym, marchewka z jabłkiem, młode ziemniaki, kompot (4,1,3,7,9)
Podwieczorek:
Bułka drożdżowa z serem i owocem, herbata owocowa (1,3,7)

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.